recepty od nás členov
Vianočný punč - je super odporúčame!!!
ab
13. 12. 2012 18:35
1 L červené víno, 1 L 100% pomarančový džús, 1/2 L rumu, 1 pomaranč, 1 citrón pokrájané na plátky (kôru riadne očistiť kefkou), asi 50 g hrozienok, kúsok celej škorice, 200 g cukru. Všetko spolu zahriať k bodu varu, ale NEVARIŤ! Podávať horúce.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Nanuky, nie len v lete
POTREBNÉ PRÍSADY
kiwi, čoko
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
mäkké palacinky
2dcl mlieka, 3 dcl vody, 2dcl oleja, 3 vajćia, 30dkg hl. múky, štipku soli a cca 1PL cukru
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ms, 27.10.2012
muffiny
200g hl. múky, 100g cukru kryštál, 2KL prášku do pečiva, 1/2 vanilin. cukru, 1 vajce, 120 ml mlieka, 120 ml oleja, kúsky čokolády / zvyšky z veľkonočných vajec, zajacov a podobne sú ideálne/
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Majonéza bez vajec
1dcl mlieka, 2 dcl oleja , 1PL horčice, štipka soli a štipka korenia.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DETSKÁ VÝŽIVA
5 kg očistených jabĺk, 1 l vody, 2 dcl sirupu / rôzny/, 1/2dcl rumu, 1/2 kg cukru, 1 vanilin. cukor.
Všetko daj do hrnca nechaj rozvariť. Potom pomixuj alebo prepasíruj. Ak je zmes riedka pridaj zlatý klas. Daj do fliaš a sterilizuj.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Jablkový koláč / jednoduchý
40dkg polohrubej múky, 40 dkg nastrúhaných jabĺk, 25 dkg práškového cukru, 4 vajcia, 2dcl oleja, 1PL kakaa, 1KL sódy bikarbóny. Zmiešaj a upeč . Ešte teplý potri džemom. Keď vychladne polej čokoládou. Dobrú chuť.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Rýchly koláč lenivej /šikovnej gazdinej.
potrebuješ: kúpny korpus najlepšie biely /balený 3 ks-v kauflande/, 2 veľké pochúťkové smotany kyslé /tiež dostaneš v kauflande/,2 ks želatínový stužovač /Dr. Otker- májú tiež v kauflande, 4 ks vanilínový cukor,
postup: do misky daj pochúťkovú smotanu a vanilínový cukor - zmiešaj, v 2dcl vody rozmiešaj oba sáčky želatínového stužovača. Postupne zamiešaj do pochúťkovej smotany. Priprav si korpusy, na ktoré dáš plnku. Polovicu daj na prvý, prekry a daj zvyšok, prekry tretím ten posyp práškovým cukrom a na chvíľu daj do chladničky, aby plnka lepšie stuhla. Urob si kávu a hneď si môžeš vybrať aj ten lenivý koláč. Dobrú chuť.
Ps:Do plnky si môžeš dať aj ovocie, alebo použi len jeden korpus a plnku a nato daj želatínu. Záleží na tebe koľkodruhov koláčov si vymyslíš.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ŠALÁT Z VIFONIEK
Potrebujete: paradajky, papriku, uhorku, kukuricu,/rôznu inú zeleninu akú máte radi, ja dávam aj šampiňóny-malú plechovku, dve-vifonky/zeleninová, kuracia, slepačia..../a jednu tatárku minimálne 250ml ak je viac zeleniny tak väčšiu
postup: vifonkové rezance namrv najskôr v sáčku, všetko vysyp do misky/misku daj väčšiu lebo rezance nasiaknú/,zo sáčočkov ktoré tak sú pribalené všetkvysyp na rezance, zeleninu pokrájaj na drobnejšie kúsky, pridaj tatárku a všetko premiešaj. Dochucovať nemusíš lebo tie prísady, ktoré má polievka ti to dochutia. Misku zatvor, občasne premiešavaj, po trištvrte hod. ešte raz premiešaj a šalát môžeš nakladať. Prajem dobrú chuť.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
TVAROHOVÁ TORTA
je úžasná vyskúšajte, my sme už mali mňam!!!
(ab, 16. 6. 2012 8:59) -
TVAROHOVÝ KOLÁČ
Cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 krupicového cukru, 1/2 oleja, 1 mlieka, 1 prášok do pečiva, 1 vajce, 1PL kakaa + 2 PL mlieka.
Plnka: 500g tvarohu (hrudkovitý), 2 vajcia, 1 van.cukor, cukor podľa chuti, 250 ml mlieka, 1 van. puding, marhule alebo broskyne.
Všetky suroviny na cesto (okrem kakaa a mlieka) zmiešame a 2/3 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na vymastený a vysypaný. Do zvyšku vmiešame kakao a mlieko. Suroviny na plnku zmiešame (okrem ovocia), odkvapkané ovocie pokrájame na kúsky. Plnku nalejeme na cesto (je dosť riedka!) a poukladáme kúsky ovocia. Navrch vylejeme zvyšok cesta s kakaom. Upečieme v rúre pri 190°C asi 30 minút. Vychladnuté posypeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.
Dobrú chuť!
ďakujeme za príspevok.
Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Rýchly makový koláč /chutný.
POTREBNÉ PRÍSADY
prísady:150 g mletého maku, 150 g kryštálového cukru, 300 g polohrubej výberovej múky, 1 kypriaci prášok, 1/2 l vlažného mlieka, 1 dl oleja
Poleva: citrónová ale stačí aj posypať práš . cukrom
Rúru si dáme zohriať na 150 °C. Cukor si rozmiešam vo vlažnom mlieku.pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom, mak, vymixujeme. Nesmie to byť tuhé. Ak sa zdá, doliať ešte 1 dl mlieka. Nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Odporúčame menší plech, alebo si upraviť množstvo surovín, aj o polovicu viac. Pečieme do tých 20 min. - vrch by mal byť zapečený dozlatista .
Na polevu potrebujeme: 250 g práškového cukru, 3 polievkové lyžice vody, 3 lyžice citrónovej šťavy, 2-3 kvapky oleja / v obchode dostať bežne citronovú polevu a tiež je dobrá.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Mäteník - z kapusty - mňam
4 hrste kapusty/ nežmýkať/, 80 dkg polohr. múky, 2dcl oleja, 2 dcl mlieka, 1 prášok do pečiva. Na potretie počas pečenia asi 1 dcl oleja a pretlačený cesnak podľa chuti/cca 3-4 mesiačiky/
suroviny vypracuj na cesto/vláčne/, plech potri olejom /len potri/, peč cca 40 min. na 80-120 ºC , podľa rúry/ mäteník sa suší nie prudko pečie/, potom keď bude z vrchu taký pekne chytený ,prevráť ho na druhú stranu a dopeč cca 20 min. na 80 º C . Ak ho prudko upečieš bude tvrdý. Dobrú chuť. Chlapi vás isto pochvália....
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
GRILÁŽ BEZ SALKA
250g kryštálový cukor, 1 Hera (Palmarín), 200g orechov (100g mleté a 100g nasekané), 1 vajíčko, oblátky
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv si pripravíme 100g mletých orechov a 100g nasekaných ( pomocou valčeka, jednoducho ich "prelisujem"), aj ostatné prísady, pretože potom už budeme len miešať...:-)) Do hrnca dáme 250g kryš. cukru, miešame, kým sa úple neskaramelizuje, nie dlho, aby nebol horký. Pridáme heru, ktorá sa úplne rozpustí, nebojte sa, ono sa to postupne spojí. Stále miešame, pridáme vopred pripravené orechy, dobre premiešame, Pred pridaním vajíčka hrniec odstavím z plameňa, aby sa znížila teplota a vajíčko sa nezrazilo, prilejem vajíčko, zamiešam a opäť prehrejem na plameni, aby prešlo varom. Lejeme na vopred pripravené 3 oblátky a nožom rozotierame (oblátka, zmes, oblátka, zmes, oblátka) a zaťažíme. Neskôr vložíme na noc do chladničky a nakrájame. Je to super recept, odporúčam robiť dve dávky, u nás sa zjedia ako prvé :-))
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Životabudič pre unavených manželov (alebo priateľov), skrátka chlapov.
ab
27. 4. 2012 10:58
1,5kg kyštálového cukru; 1kg čerstvých prvosienok (alebo 1/4kg sušených);
20g vínnych kvasníc; 2 PL pivných kvasníc; 1liter sektu; 3litre vody; 3 ks pomarančov; 1 citrón.
Cukor zvariť vo vode. Do nádoby vytlačiť šťavu z pomarančov a citrónu, z citrónu aj nastrúhanú kôru, zaliať horúcou cukrovou vodou. Keď trochu vychladne, pridať prvosienky a obidvoje kvasnice. Počas jedného týždňa každý deň občas premiešať, siedmy deň pridať sekt. Preliať do vhodnej nádoby a v nej nechať 6 týždňov kvasiť. Po 6 týždňoch precediť cez tenké plátno a dať do fliaš. Uchovávať v chlade. Užívať po malých dávkach (3x denne 1 PL alebo ráno 1 štamprlík).
Údajne účinkuje, cigáni ho volajú "cigánsky vstavač" ;) - kto vyskúša, dajte vedieť!!!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
BOMBA JABLČNÍK
ab
27. 4. 2012
Cesto: 200 g polohrubej múky, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 1 prášok do pečiva, 100 oleja, 100 ml vody.
Plnka: 1 kg jabĺk, 2 zlaté klasy, 4 PL kryštálového cukru, 300 ml vody.
Vajcia z cukrom vymiešať do penista, pridať pomaly olej, vodu, nakoniec múku s práškom do pečiva. Upiecť.
Jablká očistiť, postrúhať. Vo vode rozmiešať zlatý klas, zmiešať s jablkami, cukrom (môžme pridať aj trošku škorice pre vôňu) a uvariť hustú kašu. Ešte vlažnú plnku naliať na upečené cesto a nechať stuhnúť. Povrch ozdobiť šľahačkou (najlepšie 2) a posypať postúhanou čokoládou alebo Grankom.
ROZPRÁVKOVÉ REZY
ab
27. 4. 2012 11:38
Cesto: 8 vajec, 280 g práškového cukru, 100 g polohrubej múky, 40 g kakaa.
Plnka: 140 g masla, 60 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 200 g margarínu, 200 g práškového cukru, kakao.
Bielky vyšľahať do peny, pridať cukor, žĺtka, múku nakoniec kakao. Vyliať na plech a upiecť.
Z masla a múky urobiť zápražku, zaliať mliekom a nechať vychladnúť. Margarín vymiešať s cukrom, pridať vychladnutý krém a kakao. Natrieť na vychladnuté cesto a poliať čokoládovou polevou. Pokrájať na rezy.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
DUBASOVEJ TVAROŽNÍK (piekla ho Beáta Dubasová v Chuťovkách)
ab
27. 4. 2012 11:32
Cesto: 220 g polohrubej múky, 120 g margarínu, 120 g práškového cukru, 1 vajce, 2 žĺtky, 1 čl prášku do pečiva.
Plnka: 500 ml mlieka, 500 tvarohu, 150 g práškového cukru, 1 zlatý klas, 1,5 dl oleja, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor.
Sneh: 5 bielkov, 5 PL kryštálového cukru.
Z prísad na cesto vypracovať cesto, nechať trochu v chladničke a vyvaľkať na celú plochu plechu. Všetky prísady na plnku zmiešať (mixérom) a vyliať na cesto (je riedka, stuhne!!!). Piecť v stredne vyhriatej rúre. Asi 5 minút pred dopečením (keď už okraje plnky začínajú trošku žktnúť), natrieť sneh z bielkov a cukru. Zapiecť do zlatista. Po vychladnutí nakrájať na rezy (mokrým nožom!!).xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
LANGOŠE (dodo, 26. 5. 2012 19:18)
Marinády na mäsko - grilovačky
ab
27. 4. 2012 11:22
Francúzska - hovädzie, teľacie, jahňacie, bravčové, ryby a plody mora
-------------
4 PL olivového oleja
2 PL tekutého Maggi korenia
2 PL nadrobno nasekaných byliniek (tymián, majorán, šalvia a rozmarín)
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
Talianska bylinková - hoväzie, bravčové, teľacie, jahňacie
----------------------
4 PL olivového oleja
1 PL horčice
1 PL oregana
grilovacie korenie
Citrónová - hydina, ryby, plody mora
-----------
2 PL olivového oleja
2 PL tekutého Maggi korenia
1 PL horčice
3 PL citrónovej šťavy
2-3 PL nasekanej petržlenovej vňate
Exotická - teľacie, hydina, krevety
---------
4 PL sezamového oleja
2-3 PL tekutého Maggi korenia
1 PL kari ostré
Sladko-kyslá - bravčové, hydina, plody mora
---------------
2 PL oleja
2 PL Maggi korenia
2 PL medu
2 PL ananásovej šťavy
Pikantná - hoväzdie, bravčové, jahňacie, hydina
----------
4 PL oleja
2 PL maggi korenia
1 feferónka nasekaná na drobno
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
Bylinková - hovädzie, bravčové, jahňacie, hydina, ryby
-----------
1/2 zväzku petržlenovej vňate
1/2 zv. trebuľky
1/2 zv. estragónu
1/2 zv. bazalky
1/2 zv. žeruchy
1/2 zv. rozmarínu
1/2 zv. kôpru
pár lístkov mäty
1/2 l slnečnicového oleja
sťava z 1 citróna
Sladko-pikantná - kuracie stehienka a krídelká
-------------------
2 citróny
1/4 l sledkej Chilli omáčky
4 chilli papričky
4 PL medu
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
Barbecue - kuracie stehienka
-----------
3 stredne veľké cibule na kocky
1 feferónka posekaná
3 PL paradakjového pretlaku
1 Pl vínneho octu (balzamico)
1/4 l oleja
cajenské korenie
mletá červená paprika
soľ
mleté čierne korenie
Worchesterská omáčka - všetko povariť a nechať vychladnúť
Z červeného vína - hovädzina, divina
--------------------
1 PL oleja
1/2 ČL posekaného noveho korenia
1/2 ČL posekaného čierneho korenia
ČL horčicových semienok
3 borievky posekané
4 ČL tymiánu
3 ČL horčice
150 g ríbezľového džemu
1/8 červeného suchého vína - povariť a vychladnúť
1 kelímok bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
2 kelímky polohrubej múky
1 lyžičku sódy bikarbóny
1 vajíčko
trochu solidobré a lacné-OK
sú parádne, vyskúšajte,
Komentáre
Prehľad komentárov
What is a salutary blood stress
(ARedJaxiaimice, 11. 10. 2018 10:44)
Compression est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/homme-pharmacie-fr-achat-cialis/
Korpus: 4 žĺtky, 100 g pr.cukru, 1 van.cukor, 150 g hlad.múky, 1/2 ČL prášku do pečiva, 4 bielky / rada: ak sa ti nechce piecť tak si kúp aj tie sú fajn/.
Plnka: 250 g tvarohu (jemný, nie hrudkovitý), 250 ml šľahačky, 120 kryšt.cukru, 2 van.cukry, 4 plátky želatíny, šťava z 1 citróna
Žĺtky vymiešať do penista s oboma cukrami, pridať preosiatu múku aj s práškom do pečiva, nakoniec vmiešať sneh z bielkov. Upiecť v rúre pri 170 st. asi 30-35 minút.
Tvaroh vymiešať s oboma cukrami. Želatínu namočiť do vody, vyžmýkať a rozpustiť v zohriatej šťave z citróna, vmiešať do tvarohu. Šľahačku vyšľahať a zmiešať s tvarohovou masou.
Korpus 1x prekrojiť, naplniť plnkou, dať do chladu (najlepšie 12 hodín). Pred podávaním len posypať práškovým cukrom.
(Uvedené množstvo je pre formu s priemerom 24 cm, ak je 26 cm pripočítať + polovica uvedeného množstva. Ak nemáte čas, môžte požiť aj hotový kúpený korpus).
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx